De Glemte Dronninger - kl. 10.15, 11.15, 13.15 og 14.15

19 okt 2018
10.15-15.15

Igen i år har Roskilde Domkirke aktiviteter for familier i efterårsferien.

En af vores gode guider vil hjælpe familier rundt i Domkirken på jagt efter dronningernes og fortælle dem gode historier. Med opsætningen af dronningens gravmæle og den store udstilling omkring gravmælet er det oplagt at sætte fokus på de mange og ofte lidt glemte dronninger i Domkirken.

DE GLEMTE DRONNINGER

Aktiviteten går ud på at familier skal hjælpe de danske dronninger ud af glemmebogen. Alle kender vores nuværende dronning Margrethe 2. og mange har nok hørt om Margrete 1. Men hvad med alle de andre dronninger? Vi vil gerne sætte mere fokus på deres mindre kendte historier.

Dronningerne gemmer på gode fortællinger, der ikke så tit bliver fortalt, fordi kongerne er i centrum i kilderne og i historiebøgerne. Men dronningerne havde ofte stor magt og indflydelse og hjalp til i både krig og økonomiske problemer.

Hør blandt andet om dronning Sophie Amalie, der blev forlovet med kongen som 12-årig og elskede at jage – især svaner.  Eller om Sophie Amalie som Ludvig Holberg sagde havde “Capacitet som en Statsmand” og “Hjerte som en Soldat” og var mere “beundret end elsket”!

Børnene skal med hjælp fra de voksne finde 6 dronningers grave og lære mere om de enkelte personer. Med udgangspunkt i gravene og historierne skal de finde det rigtige klistermærke med det rigtige symbol og sætte det ind i en Historiebog under den rigtige dronning.

Målet er at udfylde sin egen Historiebog, som man derefter kan tage med hjem. Omvisningen er en aktivitet for både børn og voksne, der i fællesskab løser opgaver undervejs og ca. tager 50 minutter. Det er gratis, når først entreen er betalt.

Vi håber I får en god og lærerig oplevelse sammen.

I tilfælde af kirkelige handlinger kan omvisningerne kl. 13.15 og 14.15 bliver aflyst.

 

Roskilde Domkirke