Koncert v. Freja Højland Høj i Konventhuset

31 maj 2018
19.30-21.00

Vi kan med glæde og stolthed præsentere en koncert med et af Domkirkens korskoles sangtalenter: Freja Højland Høj startede som sanger i Domkirkens Pigekor og dimitterer som bachelor fra konservatoriet til sommer.

Hør Frejas eksamensprogram torsdag d. 31. maj kl. 19.30.

Koncerten er gratis og foregår i Konventhusets store sal. Dørene åbner kl. 18.30.

----------------------------------

OM FREJA HØJLAND HØJ

Freja Højland Høj er en ung, spirende sopran, der har ambitioner om at sætte sine fødder på scenerne i de store operahuse rundt i verden. Freja startede sin musikalske interesse da hun begyndte i Roskilde Domkirkes Pigekor, som bare 13-årig. Tiden i pigekoret såede et frø for Frejas interesse i stemmens potentialer til at fortælle en historie og røre sine lyttere. Pigekoret blev et springbræt for Frejas klassiske sanguddannelse, først ved MGK på Frederiksberg og nu Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med sangundervisning fra Helene Gjerris. Desuden har Freja deltaget i masterclasses ved Neil Semer, samt Gregory Lamar under Cph Opera Festival i sommers.

Roskilde Domkirke satte rammen for Frejas første solistoptrædener, herunder værket ‘I Mørkets Stjernegnist’ af komponisten Irene Becker, der også er udgivet på cd og digitalt. Det er derfor naturligt for den unge sopran at vende tilbage til sine pigekorsrødders hjemsted og afholde sin første solokoncert i Roskilde Domkirkes Konventhus, som samtidig vil være en prøvekoncert forud for Frejas bacheloreksamen på konservatoriet.

Koncertens repertoire er således sammensat som en livsfortælling for musikken og for sangerinden - fra 1600-tallets tidlige opera med prologen til Orfeo, hvor selve La Musica introducerer handlingen, og til den tunge hjertesorg og klagesang for nattergalen og Cleopatra, for til sidst at slutte med et festfyrværkeri af glæde over at være i live og forelsket, i Juliettes arie. Koncerten vil være fuld af lidenskab, død, kærlighed, kompleksitet og skønhed

Ved koncerten akkompagneres Freja af pianisten Christen Stubbe Teglbjærg.

-----------------------

Program

C. Monteverdi L’Orfeo, La Musica

(1567-1643) Prologo, Dal mio permesso

 

B. Britten A Midsummer Night’s Dream, Op. 64, Tytania

(1913-1976) Be Kind and Courteous

 

A. Roussel Deux poèmes de Ronsard, Op 26

(1869-1937) I Rossignol, mon mignon

II Ciel, aer, et vens

 

W. Stenhammar Två visor ur “Idyll och epigram” Op. 4

(1871-1927) Flickan kom ifrån sin älsklings möte

 

R. Strauss Brentano Lieder, Op. 68

(1864-1949) Ich wollt ein Sträusslein binden

 

F. Poulenc Fiançailles pour rire,

(1899-1963) Six mélodies sur des poèmes de Louise de Vilmorin, FP 10

I. La dame d’André

II. Dans l’herbe

III. Il vole

VI. Mon cadavre est doux comme un gant

V. Violon

VI. Fleurs

 

C. Gounod Roméo et Juliette

(1818-1893) Je veux vivre