Drengekorets loppemarked

02 jun 2018
10.00-14.00

Hvis man en lørdag i maj eller juni bevæger sig ind til Roskilde centrum for at handle, så kan man være heldig at se 2-3 glade og snakkende drenge som går rundt med et par skilte. Skiltene er hvide med sorte bogstaver, og på dem vil man kunne læse at der er loppemarked bag Domkirken.

Det som foregår, er drengekorets loppemarked. Et loppemarked som har en mangeårig historie. De første loppemarkeder går tilbage til starten af 1990’erne, hvor loppemarkedet blev brugt til at tjene penge til drengekorets turneer. Dette er den dag i dag stadig formålet med loppemarkedet. Også er loppemarkedet et af årets højdepunkter for koret, og samtidig har det en meget stor værdi for det sociale fællesskab i drengekoret.

Loppemarkedet har udviklet sig til at være meget populær. De første som kommer når vi åbner kan gøre nogle rigtig gode køb! Men venter man lidt, kan man være med til auktionen som korlederen næsten altid står for. Det er normalt rigtig sjovt at opleve. Der kan man være heldig at kunne købe en rigtig fin genstand meget billigt! Hvis man ikke vil det, kan man også benytte sig af vores café med kaffe og kage, eller man kan købe en pølse med brød og en sodavand eller øl.

De ting som sælges på loppemarkedet, er effekter som mange folk har doneret til koret. Vi har en opmagasinering, som gør at vi i den sidste måned inden loppemarkedet kan køre ud og hente effekter ind. Og jo mere vi får solgt, jo bedre. Både fordi det giver flere penge i korets rejsekasse, men også fordi det giver os mindre at rydde op. Mod et lille ekstra beløb kan vi faktisk også levere den vare man har købt. Hvis man f.eks. har købt en reol eller et skab, så kan vi komme og aflevere det.

I år ligger loppemarkedet lørdag den 2. juni kl. 10 til 14. I den forbindelse skal vi meget snart indsamle effekter, så hvis man har brugt tid på at få ryddet op i kælderen eller på loftet, så modtager vi meget gerne effekter. Et par uger før loppemarkedet sætter vi normalt et telt op, hvor man kan sætte sine effekter ind. Det koster ikke noget at få hentet effekter, og vi modtager nærmest alt. Dog helst ikke ting som ikke virker f.eks. radioer eller ting som er gået i stykker. Men næsten alt andet modtages hjertens gerne! Man kan kontakte Johan Clausen på telefon 28 55 66 65 og aftale afhentning eller aflevering hvis man selv vil aflevere sine effekter.