Sammenskudsgilde efter aftensgudstjenesten

29 mar 2018
17.30-19.00

Skærtorsdag - den 29. marts - er der efter tjenesten kl. 17, hvor sognepræst Ane LaBranche prædiker, sammenskudsgilde i Konventhuset.

Skærtorsdag er dagen før Langfredag, hvor Jesus korsfæstes, og tre dage før Påskesøndag. Om aftenen torsdag tog han afsked med sine disciple ved den sidste nadver. Rundt om bordet sad venner og en kommende forræder. Alle blev tilbudt at være en del af fællesskabet - alle fik tilbud om tilgivelse.

”Og mens de holdt måltid ... så rejser Jesus sig fra bordet og lægger sin kjortel, tager et klæde og binder det om sig. Derefter hælder han vand op i et fad og giver sig til at vaske disciplenes fødder og tørre dem med klædet, som han havde bundet om sig.”

Johannesevangeliet, kapitel 13, vers 2-4.

Ligesom i mange andre sogne, har vi i Domsognet tradition for at invitere til sammenskudsgilde i Konventhuset efter aftengudstjeneste Skærtorsdag.

Alle er velkomne og man opfordres til at tage lidt mad med til det fælles bord - det kan for eksempel være lam, brød, oliven, bitre urter, en fyldig salat, olivenolie eller lidt vin.

Kom og vær med - når vi spiser sammen, mindes vi, at vi er en del af det samme fællesskab.

 

Store sal, Konventhus